Den unge Werthers lidanden

Fredag 27/2 kl. 18.00 – 19.15 med efterföljande fikaservering.

Örebro länsteaters kritikerrosade uppsättning av Den unge Werthers lidanden som monolog  framförs av Hans Christian Thulin.

Den tar avstamp i Johann Wolfgang von Goethes roman där den unge Werther lider av olycklig kärlek till Lotte.
På hans resor mot sitt tragiska slut följer vi hans ungdomliga passion och lidande genom den romantiska epokens vältrande i känslor, passion och mystik.
Historien vävs ihop med en parallell berättelse om en högstadieelev, en hemläxa i svenska och en stigande besatthet av Henne…

Föreställningen passar såväl ungdomar som vuxna.

Biljettpris: 200kr (50kr för ungdomar under 18år)
Beställ biljetter här. Det går också bra att komma utan anmälan i mån av plats.

 

På Scen: Hans Christian Thulin
Regi: Erik Holmström
Kostymdesign: Josefin Lindskog
Ljuddesign: Johanna Gustavsson
Bearbetning: Erik Holmström, Eva Maria Dahlin, Hans Christian Thulin

 

Pjäsen har spelats för både ungdomar och vuxna i Örebro och på turné. Den spelades även på Bibu – scenkonstbiennalen för barn och unga 2014.

Den-unge-Werthers-lidanden-storbild-tom

 

FAQ

Är det någon åldersgräns?

Nej, men man bör nog vara 10 år eller äldre för att uppskatta föreställningen till fullo. Men den passar alltså lika bra för tonåringen som för pensionären, och inte minst för föräldrar tillsammans med sina tonårsbarn för att få en gemensam upplevelse och utgångspunkt att diskutera livets stora frågor.

Sagt om föreställningen

”Hans Christian Thulin byter roller, våndas, svettas och hånglar med sig själv. Hans rusiga känslor fyller varje sekund av föreställningens 70 minuter utan att de ”patetiska” figurerna mister sin trovärdighet. Det är ett strålande skådespeleri.
[…] Den unge Werther lider vidare genom seklerna, långt efter sitt fiktiva liv och sin lika fiktiva död för egen hand. Passioner och patetiska figurer är lika moderna nu som för 238 år sedan. Den allmänmänskliga insikten visar Länsteaterns uppsättning.” -Maria Elisson, Nerikes Allehanda

1 thought on “Den unge Werthers lidanden

 1. Lisa Rosander says:

  Hej
  Jag är rektor på Kävesta fhsk. Vi är intresserade av att se pjäsen om så är möjligt. Jag skulle ha kontaktat Anita (?heter hon så?) ang detta. Har inte hennes mobilnummer och ber istället henne att kontakta mig, om det går bra. Antingen på mailadressen ovan, eller på mobilnummer 070-5528206

  Med vänlig hälsning
  Lisa Rosander

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *